Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Educar millor - Onze converses per acompanyar famílies i mestres - cover

Educar millor - Onze converses per acompanyar famílies i mestres

Carles Capdevila Plandiura

Publisher: ARCADIA

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Recull donze entrevistes a personalitats del món de leducació: CARME THIÓ, JAUME CELA, MARIA JESÚS COMELLAS, JAUME FUNES, EVA BACH, GREGORIO LURI, MARIANO FERNÁNDEZ ENGUITA, JOAN MANUEL DEL POZO, ROSER SALAVERT, JOSÉ ANTONIO MARINA, FRANCESCO TONUCCI.
Carles Capdevila creu que educar és apassionant i que també ho és parlar-ne, des de lexperiència i des de la reflexió. Lhumor i la responsabilitat no són incompatibles en aquest terreny, i tot allò que pugui fomentar confiança i alegria entre tots els agents implicats contribueix a crear un teixit de complicitats imprescindible en la tasca deducar.
Les onze converses que recollim en aquest llibre són una invitació al debat: professionals de procedències diverses i visions ben diferents ens permeten conèixer no solament els camins que han consolidat les seves vocacions sinó lambició de fer bé les coses cada dia a les aules, al carrer i a casa.
Si hi ha una cosa que es proposa aquest llibre és acompanyar les famílies i els mestres, i aprendre junts a educar amb convicció i optimisme.
Available since: 04/04/2016.

Other books that might interest you

 • El compromís amb la cultura - La història de Tres i Quatre - cover

  El compromís amb la cultura - La...

  Santi Cortés

  • 0
  • 1
  • 0
  Durant la seua dilatada trajectòria, Tres i Quatre ha viscut moments clau de la història política i cultural del segle passat i de l'actual. N'hi ha prou de recordar els efectes presumptament tolerants però eficaçment repressius de la "Llei Fraga", l'onada d'atemptats terroristes de la dècada dels setanta, les primeres eleccions democràtiques, l'aparició de la "pesta blava", la implantació del règim autonòmic, la promulgació de la Llei d'Ús i Ensenyament del Valencià, l'ascens dels partits conservadors a les institucions polítiques i culturals valencianes, etc. Tot un seguit d'esdeveniments, alguns francament negatius, que podien haver ensorrat la creació i continuïtat d'aquest projecte, fundat el 1968 per convertir-se en motor del procés de redreçament nacional del poble valencià. En qualsevol cas, Tres i Quatre, la llibreria i l'editorial, han pogut esquivar les dificultats, tant les estrictament polítiques com les inherents a la transformació del comerç del llibre i l'edició, i no han defallit en la consecució dels objectius que s'havien marcat. Aquest llibre té un caràcter predominantment informatiu, que pot cridar l'atenció no sols d'un públic interessat en l'evolució cultural i editorial valenciana dels segles XX i XXI, sinó també dels professionals i estudiants que cursen matèries relacionades amb el llibre, la història de la lectura i el món de l'edició.
  Show book
 • Fuster una declinació personal - cover

  Fuster una declinació personal

  Josep Iborra

  • 0
  • 0
  • 0
  Aquest volum recull alguns dels treballs esparsos de Josep Iborra sobre el pensament i l'obra de Joan Fuster, i sobre el seu perfil personal i humà. Analitza l'assaig fusterià i alguns dels seus aforismes, i també la relació entre Fuster i Montaigne, Valéry o Pascal, entre d'altres. Inclou ressenyes i articles sobre la publicació de la correspondència de Fuster amb escriptors i intel·lectuals catalans de renom, i descriu el context en què va escriure la seua obra. Finalment, també assenyala la influència de Fuster en la literatura catalana, especialment al País Valencià. Josep Iborra, des de la seua experiència com a estudiós i amic de l'escriptor de Sueca, ens ofereix amb aquest conjunt de textos, alguns dels quals són inèdits, una excepcional anàlisi que amplia i completa els estudis precedents de l'obra fusteriana.
  Show book
 • Una confabulació d'imbècils - cover

  Una confabulació d'imbècils

  John Kennedy Toole

  • 1
  • 5
  • 0
  El protagonista d’aquesta novel•la és un dels personatges més memorables de la literatura nord-americana: l’Ignatius J. Reilly –un còctel d’Oliver Hardy delirant, Quixot adipós i Tomàs d’Aquino pervers–, que amb trenta anys encara viu amb la seva estrafolària mare mentre escriu una denúncia demolidora contra el segle XX, tan mancat de «teologia i geometria» com de «gust i decència»; un al•legat trastornat contra una societat trastornada. A causa d’una inesperada necessitat de diners, es veu catapultat «al mig del desori de l’existència contemporània» i embarcat en feines d’allò més absurdes. Els personatges secundaris són tan exòtics (i neuròtics) com els d’una pel•lícula dels germans Marx: la Darlene, la ballarina d’estriptis que prepara un número amb una cacatua; en Jones, el primmirat porter negre del Night of Joy, regentat per la rapaç Lana Lee, que complementa els seus ingressos com a model de fotos porno; l’agent Mancuso, el policia més incompetent de Nova Orleans; la Myrna Minkoff, la catastròfica estudiant contestatària; la senyoreta Trixie, l’octogenària enfurida perquè no la jubilen... 
  Una confabulació d’imbècils, que presentem traduïda de nou al català per Xavier Pàmies, és l’obra mestra pòstuma de John Kennedy Toole, reconegut unànimement com un autor imprescindible en la tradició de Cervantes, Fielding, Swift, Rabelais i Dickens.
  Show book
 • Manual de desobediència civil - Les claus de la revolta no-violenta que està transformant el segle XXI - cover

  Manual de desobediència civil -...

  Mark Engler, Paul Engler

  • 0
  • 0
  • 0
  Naomi Klein: "Absorbent, ambiciós, indispensable. Un autèntic regal per als moviments socials d'arreu del món".
  Des de les protestes sobre el canvi climàtic i els drets dels immigrants fins a Ocupa Wall Street, la Primavera Àrab i #BlackLivesMatter, una nova generació està desencadenant accions d'estratègia no-violenta per influir en el debat públic i forçar el canvi polític. Quan els moviments en massa apareixen a la pantalla dels nostres televisors, els mitjans s'entesten a definir-los com a espontanis i imprevisibles. En aquest llibre, però, Mark Engler i Paul Engler analitzen l'art que s'amaga darrere d'aquests esclats de protesta i examinen els principis bàsics que s'han utilitzat per provocar i guiar els moments transformadors.
  Amb idees incisives d'activistes contemporanis, així com amb noves revelacions sobre l'activitat de figures revolucionàries com Mohandas Gandhi, Martin Luther King, Gene Sharp i Frances Fox Piven, els germans Engler demostren que les persones amb pocs recursos i poca influència convencional són les que organitzen les convulsions que estan transformant la política contemporània.
  Manual de desobediència civil demostra que la no-violència es pot utilitzar com a mètode de conflicte polític, disrupció i escalada, i argumenta que si els esclats de rebel·lió sempre ens agafen per sorpresa, deixem passar l'oportunitat de comprendre un fenomen crucial, i també d'aprofitar el seu poder per crear un canvi que duri.
  Show book
 • Aprendre a viure amb nens - Ser per educar - cover

  Aprendre a viure amb nens - Ser...

  Rebeca Wild

  • 0
  • 1
  • 0
  La versió en català de Aprender a vivir con niños (també a Herder). Una lectura inspiradora per a pares i mestres que desitgen conèixer millor l''univers del nen i el sentit d'una educació lliure i respectuosa. Perquè nens i adults poden créixer junts.
  
  Cada vegada són més els individus i els grups que s''aventuren a construir noves relacions humanes no caracteritzades per estructures de domini, i nous entorns més propicis per dur a la pràctica aquest ideal. Quan es pren aquest camí i canvia la perspectiva dels adults, sorgeixen una infinitat de preguntes relatives a l''educació dels nens. Ens fixem amb prou atenció en com són aquests en realitat o preferim modelar-los segons els nostres ideals, necessitats i frustracions? Entre aspirar a resoldre tots els problemes del nen o renunciar a oferir-li referents i pautes, hi ha el territori on esdevenen els autèntics processos de desenvolupament. Aquest llibre és una invitació a ocupar aquest espai revisant les nostres pràctiques i actituds, i descobrint que nens i adults poden créixer junts. Rebeca Wild ens mostra a través de la seva experiència com a pedagoga
  principis educatius i humans que són fonamentals para
  per als nostres temps.
  Show book
 • L'oració composta (I): la coordinació - cover

  L'oració composta (I): la...

  M. Josep Cuenca Ordinyana

  • 0
  • 0
  • 0
  L'objectiu fonamental del present treball és definir i descriure, la coordinació, un dels fenòmens que més freqüentment es manifesta en les llengües i un dels menys tractats pels gramàtics fins fa poc temps. Aquest objectiu, aparentment modest, sols serà assolit després de revisar un seguit d'aspectes, diversos i interrelacionats, que ompliran el sis apartats que separen aquesta introducció de la conclusió final. En el primer comentarem les característiques generals de la coordinació i la incidència que aquestes han tingut en la manera com ha estat estudiada fins avui. Al segon apartat esbossarem un breu estat de la qüestió, referit en concret a la definició del fenomen i al lloc que ocupa entre les relacions sintàctiques de la llengua, i provarem d'arribar a una definició negativa de la coordinació, això és, per oposició a juxtaposició i subordinació, bàsicament. Dedicarem la tercera secció a presentar les múltiples propostes tipològiques que s'han fet, tot analitzant els problemes que comporten, i caracteritzarem la coordinació copulativa, disjuntiva i adversativa, els tipus que majoritàriament es consideren coordinats. Als tres apartats següents, analitzarem la sintaxi, la semàntica i la pragmàtica de les construccions coordinades, amb la intenció bàsica de determinar les condicions de coordinabilitat.
  Show book