What's better than reading? Reading withour limits :D
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
Trauma i transmissió - Efectes de la guerra del 36 la postguerra la dictadura i la transició en la subjectivitat dels ciutadans - cover

Trauma i transmissió - Efectes de la guerra del 36 la postguerra la dictadura i la transició en la subjectivitat dels ciutadans

Anna Miñarro, Teresa Morandi

Publisher: Xoroi Edicions

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Aquest llibre es una selecció d'articles basats en la recerca «Trauma i Transmissió en les generacions», primer estudi empíric qualitatiu en el camp de la Psicoanàlisi i la salut mental sobre els efectes de la guerra del 36, la postguerra, la dictadura i la transició que va ser publicat en Quaderns de Salut Mental. S'intenta comprendre de quina forma la història violenta d'un temps i un país es va introduir en la vida i en destí dels subjectes i com s'ha transmès a les diferents generacions la inscripció simbòlica d'aquests fets històrics, a l'hora que planteja interrogants sobre la seva incidència en la subjectivitat de la nostra època.Parlar i escriure sobre els traumes provocats per l'horror que ha significat la catàstrofe social, es un intent de produir efecte de transmissió: advertir i prevenir sobre la repetició de qualsevol tragèdia.

Other books that might interest you

 • Educar per ser - Vivències d'una escola activa - cover

  Educar per ser - Vivències d'una...

  Rebeca Wild

  • 0
  • 1
  • 0
  Fruit d'un innovador projecte educatiu, viscut en el si de la família i la comunitat, aquesta obra explica als pares i docents com crear un ambient en què el nen romangui ple de curiositat i creixi segur de ell mateix i del seu entorn. L'«escola activa» és una proposta educativa en la qual l'activitat dels adults és tan important com la del nen: els primers aprenen a respectar les estructures mentals i emocionals pròpies de cada un dels estadis del desenvolupament infantil mentre que el segon aprèn a respectar-se a ell mateix i als adults. En lloc d'un pla educatiu fix i obligatori, es valora la cura sistemàtica de processos d'aprenentatge capaços de renovar-se.
  
  En aquesta nova edició Rebeca Wild explica com, malgrat molts obstacles, la seva decisió de continuar endavant amb les seves aspiracions li han obert el camp per descobrir noves perspectives de les lleis i regularitats de la vida. Les dades demostren clarament que els resultats de les formes pedagògiques alternatives desenvolupades en el Centre Educatiu Pestalozzi es mantenen anys més tard, durant els estudis superiors i la vida familiar i professional.
  Show book
 • Un palau de Barcelona - cover

  Un palau de Barcelona

  Mateu Barba

  • 0
  • 0
  • 0
  Un palau de Barcelona és la insòlita biografia del palau Savassona, l’espai que allotja des de fa més de cent anys la institució de l’Ateneu Barcelonès. Amb una mirada experta i afectiva, Mateu Barba, arquitecte que ha format part de l’equip que ha fet la darrera remodelació d’aquest edifici emblemàtic, proposa una aproximació inèdita, partint dels canvis físics –les parets, les escales, les pintures d’El Vigatà, d’un valor incalculable i que el temps no sempre ha respectat–, però contextualitzant-los en les diverses transformacions històriques, socials i polítiques del seu entorn més proper i que s’han plasmat en la mateixa construcció del palau de la mà de Josep Francesc Ferrer i amb les remodelacions d’Elies Rogent, les de Josep Font i Gumà i Josep M. Jujol, i la remunta dels anys seixanta, fins arribar a la dels nostres dies.Cosit a través de la història bicentenària dels propietaris i els artistes que hi han deixat l’empremta i resseguint algunes intimitats i anècdotes de la casa i dels seus habitants, Un palau de Barcelona és també una història de la ciutat que va canviant en paral·lel a l’evolució de l’edifici.
  Show book
 • El valor de tenir valors - cover

  El valor de tenir valors

  Francesc Torralba Roselló

  • 0
  • 0
  • 0
  Amb El valor de tenir valors, el prestigiós teòleg i filòsof Francesc Torralba pretén despertar els valors amagats que hi ha en tot ésser humà, fer-los sortir a la llum, perquè cadascú en prengui consciència, pugui respondre les seves pròpies preguntes i viure de manera lliure i independent.
  Show book
 • Retrat d'un magnicidi - Les últimes hores del president Companys - cover

  Retrat d'un magnicidi - Les...

  Jordi Finestres Martínez

  • 0
  • 0
  • 0
  En el 75è aniversari de l’afusellament de Lluís Companys, Jordi Finestres revela un dels grans misteris de la història de Catalunya:
  Qui va posar punt i final a la vida del president Companys al castell de Montjuïc?
  De qui fou el tret de gràcia?
  Una descoberta excepcional que permet a l’historiador seguir les últimes passes del president republicà hora a hora, pràcticament minut a minut, i recrear un dels episodis més obscurs del passat recent del nostre país: la persecució a França del president electe a l’exili, la seva captura i empresonament i la seva vergonyosa execució per part del bàndol franquista insurgent.
  Una documentadíssima investigació, en edició il·lustrada, que es llegeix com una intriga absorbent, de trist i cèlebre final, en la qual ressonen amb emoció les últimes paraules del president: “Per Catalunya!”.
  Show book
 • Assaig sobre la vida humana - cover

  Assaig sobre la vida humana

  Monique Canto-Sperber

  • 5
  • 33
  • 0
  Assaig sobre la vida humana ens planteja la qüestió essencial de la vida: quin és el sentit d´allò que fem. Al llarg de la Història i del Pensament han estat nombroses les alternatives donades per donar resposta a la pregunta més inquietant de totes les possibles. Des de l´absurd fins a l´hedonisme, tots els intents de resposta han hagut d´integrar una certesa implacable: l´existència de la mort. L´autora fa un repàs de les opcions donades al llarg dels segles i defensa una actitud vital i racional alhora davant el desafiament.
  Show book
 • La catalana lletra - cover

  La catalana lletra

  Jaume Subirana

  • 0
  • 0
  • 0
  El digital de cultura ha publicat La catalana lletra de Jaume Subirana, el primer ebook en format ePUB de la Biblioteca del Núvol. Durant la darrera dècada, Subirana ha anat publicant a El Periódico articles mensuals que són petites radiografies de la literatura catalana. Peces breus i incisives, que carreguen ponderadament o elogien sense desmesura. La catalana lletra és una exploració crítica de la situació de la literatura catalana actual. Subirana és poeta i professor de Literatura Catalana a la UOC. Lector fi, observador pacient i serè de les polèmiques culturals que fan tempesta en un ecosistema sovint massa reclòs en si mateix.
  Show book