Reading without limits, the perfect plan for #stayhome
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Read online the first chapters of this book!
All characters reduced
El carrer és nostre - Un viatge per la història recent de les arts de carrer i un parèntesi per pensar on són - cover

El carrer és nostre - Un viatge per la història recent de les arts de carrer i un parèntesi per pensar on són

Aída Pallarès, Manuel Pérez

Publisher: Rayo Verde Editorial

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

El carrer és nostre és un relat sobre les arts escèniques de carrer a Catalunya dels periodistes Aída Pallarès i Manuel Pérez. D'una banda, per entendre què són i què signifiquen. De l'altra, per reflexionar sobre què suposen per a tots nosaltres com a possible significació primera de la democratització real de l'art.
El carrer és nostre és un viatge per la història recent de les arts de carrer i un parèntesi per pensar on són i en quin punt estan. En un món que individualitza, privatitza i defineix els límits dels carrers i de les places fins al punt que gairebé no hi ha bancs ni espai per jugar, poden ser les arts de carrer una presa de poder?
Escrit per Aída Pallarès i Manuel Pérez i amb pròleg d'Oriol Martí. Conté articles de Marta Ballesta, Nicolás Barbieri, Quim Bigas, Maria Buhigas, Manuel Delgado, Jordi Duran, Eva Marichalar-Freixa, Agnés Mateus, Jordi Queralt, Jaron Rowan, Maria Thorson i Ada Vilaró amb il·lustració final de Júlia Bertran.

Other books that might interest you

 • Dibuixa'm una patata - El que he après fent de ninotaire - cover

  Dibuixa'm una patata - El que he...

  Toni Batllori

  • 0
  • 0
  • 0
  Toni Batllori és un dels dibuixants amb més impacte entre els lectors de Catalunya i Espanya. En aquest llibre Batllori explica tots els seus secrets com a dibuixant d'una forma clara i humorística.Dibuixa'm una patata constitueix la millor introducció a l'ofici de ninotaire. 
  Partint dels dibuixos de quan som petits i no ens preocupa saber dibuixar. De quan fem una rodona boteruda, li posem dues ratlletes en un costat i ja tenim un toro. Sense potes. I què? L'important d'un toro són les banyes, no les potes. I si el toro vola no passa res, i si volem que toqui a terra fem una ratlla de banda a banda del paper i llestos. De fet, tot comença amb aquesta forma a mig camí entre el cercle i el bony que anomenem patata. Una forma a l'abast de tothom, tingui l'edat i habilitat que tingui.
  
  Toni Batllori ens convida a un viatge des de la simplicitat fins a la riquesa de sentits, on anirem descobrint els trucs per representar la pesantor, la velocitat, el soroll... És un llibre especial, que combina dibuix i text i recull l'essència d'una feina practicada durant tota una vida. Un relat divertit que interessarà a grans i petits, però també amb consells bàsics per poder explicar-se dibuixant.
  Show book
 • (Des)acords - cover

  (Des)acords

  Authors Various

  • 1
  • 5
  • 0
  Quina dimensió social adquireix la música en el món sorollós d’avui? Té sentit parlar del binomi culta/popular? Com podem valorar-ne els usos? O judicar-la des del punt de vista estètic i cultural? Qui decideix els gustos del públic? Hi ha prou orelles per a tants espais o mitjans consagrats a la música? S’ensenya bé en els nivells educatius? En quina conjuntura es troba la música en català? Especialistes diversos reflexionen sobre l’estat de la música als Països Catalans des del 1975. Tot i la precarietat de les polítiques culturals i els dèficits estructurals que arrossega, les valoracions recollides demostren l’esplèndi-da varietat musical que es viu ara i aquí.
  Show book
 • El sis d'octubre del president Companys - El federalisme com a defensa de les llibertats contra el feixisme - cover

  El sis d'octubre del president...

  Elena Lorente, Manuel Simó

  • 0
  • 0
  • 0
  Elena Lorente (Madrid, 1952) viu a Barcelona des de 1972, ciutat que considera des de llavors una bona terra mediterrània d'acollida i de llibertat, valors avui en perill. Es va llicenciar en dret i en filosofia. És advocada, periodista i magistrada suplent als jutjats civils de Barcelona. És tutora de l'àrea de Ciències del Treball a la UOC. Ha publicat nombrosos articles d'investigació en mitjans de comunicació com El País, i treballs sobre ètica per a joves, filosofia, sociologia, dret, feminisme i inserció laboral.
  Manuel Simó Tarragó (Barcelona, 1939). Periodista. Treballà com a redactor a Catalunya Express i Mundo Diario. Fou redactor en cap de El Correo Catalán. Director de Catalunya Obrera i de Salut. Professor de tècniques de comunicació a les Escoles Universitàries de Treball Social. Assessor del Col·legi de Diplomats en Infermeria i de l'Àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat. Té publicats dos llibres sobre comunicació i un altre d'investigació històrica. És prevere de la diòcesi de Barcelona.
  Show book
 • La música d'abans d'ahir - Antologia d'articles de la Revista Musical Catalana 1904-1936 - cover

  La música d'abans d'ahir -...

  Mercedes Conde

  • 0
  • 0
  • 0
  La música d’abans-d’ahir és una selecció d’articles publicats a la Revista Musical Catalana, butlletí oficial de l’Orfeó Català, entre els anys 1904 i 1936. Testimoni directe d’una època daurada de la cultura catalana, en plena efervescència modernista i noucentista, la Revista Musical Catalana és el mirall de l’activitat musical que es desenvolupa als Països Catalans, però també de l’activitat internacional dels seus músics i compositors, així com de la realitat musical internacional. Amb un clar interès per l’activitat coral —és l’època en què sorgeixen els orfeons locals, encara molt influïts del model de Josep Anselm Clavé—, la Revista Musical Catalana retrata les estrenes musicals més importants en l’època, la construcció del Palau de la Música Catalana, l’inici de la recuperació de la música antiga i de la interpretació amb criteris històrics, els concerts més representatius del moment, l’activitat dels instrumentistes catalans arreu del món i algunes polèmiques sorgides a redós d’una publicació que esdevé referent per la qualitat i alçada intel·lectual dels seus col·laboradors. Aquest llibre s’edita en commemoració del 110 aniversari de la seva fundació, el 1904, per posar a l’abast del lector una bona mostra del catàleg de la revista i, així, contribuir a conèixer millor una època única en la història de Catalunya.
  Show book
 • Tot el que he cantat - cover

  Tot el que he cantat

  Raimon

  • 0
  • 0
  • 0
  Amb aquest llibre es publiquen en volum per primera vegada les lletres completes de Raimon, que abasten tota la seva carrera, des del 1959 fins al 2017.Inclou totes les lletres escrites per Raimon, els poemes musicats de poetes des de Jordi de Sant Jordi i Ausiàs March fins a Salvador Espriu, i dues cançons escrites per altres autors i enregistrades per Raimon: la versió catalana de Te recuerdo, Amanda, de Víctor Jara, i Se’n va anar, amb lletra de Josep Maria Andreu.El volum es completa, en annex, amb els textos que han prologat o acompanyat les anteriors recopilacions de les lletres, a càrrec de Manuel Sacristán, Joan Fuster, Salvador Espriu, Enric Gispert i Joaquim Molas.
  Show book
 • L'endemà - cover

  L'endemà

  Isona Passola i Vidal

  • 0
  • 5
  • 0
  Quin país construirem lendemà de la independència?
  Les paraules dIsona Passola i les de gairebé 50 professionals destacats de tots els àmbits, catalans i internacionals, dibuixen amb entusiasme les possibilitats
  dun somni comú: la independència.
  Què farem quan siguem independents?
  Quin ha de ser el nostre model de país?
  Quines dificultats ens trobarem?
  Una emocionant reflexió col·lectiva, fruit dun moment històric inoblidable, portada a la pantalla gràcies a laportació de més de 8.000 persones i ara, també, convertida en un llibre que conté textos inèdits de lautora sobre aquesta campanya de finançament única i sobre aquest rodatge tan especial, sempre guiat per la passió intel·lectual i vital; material gràfic mai vist i fotografies del making-of; les declaracions in extenso dels protagonistes i la llista de tots els mecenes que han fet possible LEndemà.
  Una pel·lícula i un llibre dIsona Passola. Un somni de tots.
  Amb la participació de:
  Daniel Albalate
  Jordi Armadans
  Maria Badia
  Jordi Basté
  Germà Bel
  Núria Bosch
  Joan Caball
  Lluís Cabrera
  Enric Canet
  Sor Lucía Caram
  Salvador Cardús
  Marcel Coderch
  Antoni Comín
  Carles Duarte
  Manel Esteller
  Gerard Esteva
  Ramon Folch
  Mar Gaya
  Modest Guinjoan
  Àngels Guiteras
  Imma Juan
  Jaume López
  Guillem López Casasnovas
  Fèlix Martí
  David Martin
  Xavier Martínez-Celorrio
  Xavier Martínez Gil
  David Monllau
  Jaume Morató
  Amaya Olivas
  Ismael Palacín
  Miquel de Palol
  Albert Pont
  Clara Ponsatí
  Carme Porta
  Raül Romeva
  Eduard Sagarra
  Xavier Sala-i-Martín
  Jordi San José
  Gemma Sendra
  Isidre Sierra
  Ramon Tremosa
  Joan Manuel Tresserras
  Antoni Trilla
  Santiago Vidal
  Vicenç Villatoro
  Graham Watson
  Show book