Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
El carrer és nostre - Un viatge per la història recent de les arts de carrer i un parèntesi per pensar on són - cover

El carrer és nostre - Un viatge per la història recent de les arts de carrer i un parèntesi per pensar on són

Aída Pallarès, Manuel Pérez

Publisher: Rayo Verde Editorial

  • 0
  • 0
  • 0

Summary

El carrer és nostre és un relat sobre les arts escèniques de carrer a Catalunya dels periodistes Aída Pallarès i Manuel Pérez. D'una banda, per entendre què són i què signifiquen. De l'altra, per reflexionar sobre què suposen per a tots nosaltres com a possible significació primera de la democratització real de l'art.
El carrer és nostre és un viatge per la història recent de les arts de carrer i un parèntesi per pensar on són i en quin punt estan. En un món que individualitza, privatitza i defineix els límits dels carrers i de les places fins al punt que gairebé no hi ha bancs ni espai per jugar, poden ser les arts de carrer una presa de poder?
Escrit per Aída Pallarès i Manuel Pérez i amb pròleg d'Oriol Martí. Conté articles de Marta Ballesta, Nicolás Barbieri, Quim Bigas, Maria Buhigas, Manuel Delgado, Jordi Duran, Eva Marichalar-Freixa, Agnés Mateus, Jordi Queralt, Jaron Rowan, Maria Thorson i Ada Vilaró amb il·lustració final de Júlia Bertran.
Available since: 01/17/2018.

Other books that might interest you

  • Al voltant del Cant de la Sibil·la a la Seu de València - cover

    Al voltant del Cant de la...

    AA VVAA

    • 0
    • 0
    • 0
    La cerimònia del Cant de la Sibil·la era celebrada, durant l'edat mitjana, amb variants més o menys locals i, sense dubte, amb diferències provinents de la tradició de cada lloc, des de Barcelona fins a l'Alguer, tot passant per Mallorca i Tarragona. Aquella cerimònia era posada en escena la nit de Nadal: en companyia dels profetes bíblics, la Sibil·la cantava i anunciava la vinguda de Crist i, encara, el Judici Final, tan temut i tan present en aquella època. El Cant de la Sibil·la a la Seu de València és una  tradició valenciana que estem en condicions de reivindicar i conservar com una manifestació més de la nostra cultura local i compartida amb altres terres de la nostra geografia històrica. La interpretació que, de fa uns anys, posa en escena la Capella de Ministrers, dirigida per Carles Magraner, és l'evidència de la seua vitalitat, que fa prefigurar un bon futur valencià per a aquesta representació d'origen medieval. En aquest volum s'ha intentat aportar més llum al passat del Cant de la Sibil·la a la Seu de València, donar testimoni del seu present i potenciar-la en el seu recorregut futur.
    Show book
  • La música d'abans d'ahir - Antologia d'articles de la Revista Musical Catalana 1904-1936 - cover

    La música d'abans d'ahir -...

    Mercedes Conde

    • 0
    • 0
    • 0
    La música d’abans-d’ahir és una selecció d’articles publicats a la Revista Musical Catalana, butlletí oficial de l’Orfeó Català, entre els anys 1904 i 1936. Testimoni directe d’una època daurada de la cultura catalana, en plena efervescència modernista i noucentista, la Revista Musical Catalana és el mirall de l’activitat musical que es desenvolupa als Països Catalans, però també de l’activitat internacional dels seus músics i compositors, així com de la realitat musical internacional. Amb un clar interès per l’activitat coral —és l’època en què sorgeixen els orfeons locals, encara molt influïts del model de Josep Anselm Clavé—, la Revista Musical Catalana retrata les estrenes musicals més importants en l’època, la construcció del Palau de la Música Catalana, l’inici de la recuperació de la música antiga i de la interpretació amb criteris històrics, els concerts més representatius del moment, l’activitat dels instrumentistes catalans arreu del món i algunes polèmiques sorgides a redós d’una publicació que esdevé referent per la qualitat i alçada intel·lectual dels seus col·laboradors. Aquest llibre s’edita en commemoració del 110 aniversari de la seva fundació, el 1904, per posar a l’abast del lector una bona mostra del catàleg de la revista i, així, contribuir a conèixer millor una època única en la història de Catalunya.
    Show book
  • Els Segadors - De cançó eròtica a himne nacional - cover

    Els Segadors - De cançó eròtica...

    Jaume Ayats

    • 0
    • 0
    • 0
    Els Segadors, l'himne nacional, prové d'una cançó eròtica que es va transformar, el 1640, en un crit de guerra. A finals del segle XIX, Francesc Alió va ajuntar la lletra de guerra que cantava la mare de Jacint Verdaguer amb la melodia de la cançó eròtica que li va cantar el canonge Jaume Collell. Emili Guanyavents procedent d'ambients anarquistes, espiritistes i maçons va escriure la lletra actual de l'himne i els cors el van fer viure. Els Segadors es va difondre amb el tren mentre els governadors civils feien mans i mànigues per prohibir-ne el cant. Semblen elements d'una ficció, però són dades del tot certes. Us proposem seguir la història social i emotiva del país a través del cant d'Els Segadors. Perquè cantar junts no és només brandar un símbol, sinó viure col·lectivament la metàfora d'aquell símbol. No és un objecte d'una història passada sinó que és un artefacte actiu en l'imaginari present. Seguirem els processos de transformació que han dut una cançó a ocupar el lloc d'himne nacional. L'any 2014 L'Avenç va coproduir un documental basat en el llibre que es va estrenar a TV3 (https://www.ccma.cat/tv3/alacarta/programa/bon-cop-de-falc-la-historia-de-lhimne/video/5232271/)
    Show book
  • L'assassí cec - cover

    L'assassí cec

    Margaret Atwood

    • 0
    • 0
    • 0
    L'Iris Chase, una dona de vuitanta-dos anys, viu sola i empobrida a Port Ticonderoga, antic feu de la seva família influent caiguda en desgràcia. A la vegada que s'enfronta a la senectut, l'Iris medita sobre la seva vida, en especial sobre les estranyes circumstàncies de la mort de la seva germana, la Laura, poc després de la Segona Guerra Mundial. Estirar el fil del record fa que la frontera entre el passat i el present comenci a desdibuixar-se, traslladant la protagonista—i el lector—als esdeveniments que van constituir el teló de fons de la seva joventut: la Gran Depressió, les dues guerres mundials, els albors dels moviments sindicals i la publicació pòstuma de «L'assassí cec», la controvertida novel·la atribuïda a la Laura que la va convertir en autora de culte. En aquest llibre, guanyador del premi Booker l'any 2000, Margaret Atwood demostra un cop més la seva insòlita perícia narrativa, ordint un relat bell, inquietant i extraordinàriament sofisticat considerat per molts la seva obra mestra.
    
    «D'una capacitat narrativa impressionant. Amb L'assassí cec Atwood supera fins i tot El conte de la Serventa i Àlies Grace»
    «Publisher's Weekly»
    Show book
  • Aproximació a la vida i obra de José Antonio Valls Subirats (1958-1983) - cover

    Aproximació a la vida i obra de...

    Hèctor Tarín Nieto

    • 0
    • 0
    • 0
    L'obra creativa de José Antonio Valls Subirats (1958-1983), músic d'Alcanar que va morir prematurament abans de poder desenvolupar la seua prometedora trajectòria com a compositor, director, intèrpret i docent, no s'ha estudiat fins ara amb la profunditat que es mereix. En aquest llibre, a mode d'homenatge, s'analitza la seua figura des d'un punt de vista biogràfic, pero també com a acadèmic i professional, estudiant la seua producció per a determinar les característiques que el defineixen com a compositor, els seus recursos creatius i els seus lligams amb músiques foranes, com ara el jazz.
    Show book
  • Òperes explicades per a nens - cover

    Òperes explicades per a nens

    Jordi Sierra i Fabra

    • 0
    • 0
    • 0
    "De nen no tenia televisió. La música a través de la ràdio era la meitat del meu món, ja que l'altra el formava la literatura, devorar llibres. Moltes nits em quedava a escoltar les òperes que retransmetia Radio Nacional de España en directe. Quan el locutor descrivia el següent acte, la meva imaginació volava lliure."I això és el que ha volgut transmetre'ns Jordi Sierra i Fabra, el mestre de la literatura infantil i juvenil, a través de les pàgines d'aquesta atípica òpera. De la mà de Falla, Ravel, Wagner o Puccini, ens portarà a un univers en el qual les paraules es fan més intenses, més poderoses, gràcies a la música que les condueix.Aquest audiollibre està narrat en català-
    Show book