Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Escafarlata d'Empordà - Paria d'un pària - cover

Escafarlata d'Empordà - Paria d'un pària

Adrià Pujol

Publisher: Edicions Sidillà

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Aquest llibre és el miratge d'unes memòries, el retrat d'una generació nascuda amb l'anomenada democràcia, i també a l'empara d'un món que mirava endavant amb la promesa d'un futur tan esperançador com probablement utòpic. Escrites amb intel·ligència, ironia, valentia i tendresa, aquestes pàgines enllacen a la perfecció tradició i modernitat, i traspuen a voltes ressentiment, a voltes nostàlgia per un país mitificat i per aquella part del riu on "ja no nedarà mai més".
Adrià Pujol ens convida a trepitjar l'Empordà, conscient que és matèria molt suada, trillada, enaltida i batuda. Per això ho fa fugint de convencionalismes, de tòpics i amb la sinceritat de qui escriu sobre un món que estima i que per això mateix no simplifica. Serveix el joc des de les dues bandes de la barrera, perquè al capdavall és un empordanès de Barcelona o un barceloní de l'Empordà, en qualsevol cas "un neuròtic del seu passat".
Amatent als tòtems que l'han precedit, però ignorant-los el punt just, l'autor ens descriu paisatges, esdeveniments i persones amb una llengua vivaç, rica, potent, i sovint al llindar del joc de paraules. "L'endemà de morir-se'm la mare, de nit me'n vaig anar de festa, pel poble, flanquejat pels amics de sempre que, en aquest cas, se'ns veia realment desorientats, perquè érem joves...".
Available since: 03/31/2020.

Other books that might interest you

 • Diaris - cover

  Diaris

  Virginia Woolf

  • 0
  • 0
  • 0
  Els Diaris de Virginia Woolf condensats per un novel·lista. La selecció concebuda per Gonzalo Torné en mostra la completesa: el món interior s'hi revela barrejat amb els dies frenèticament high society i amb els daltabaixos de dues guerres. L'ull que observa escriu a raig. L'univers: entre Londres i Sussex, un paisatge on Woolf ha format el seu concepte de la bellesa. Allà prospera el Grup de Bloomsbury i s'imprimeixen les primeres edicions d'Eliot i Mansfield, abans no s'imposi el terror d'una victòria possible del nazisme.
  Restituir aquesta vida i aquest caràcter és el repte que ha encarat Torné: calia un novel·lista per reflectir la doble aventura de viure i progressar com a artista amb tots els matisos i les ambivalències del sentiment. Traduïda amb foc i rigor per Carlota Gurt, aquesta selecció és un viatge a la intimitat d'un geni de la literatura —un Monstre que ho posa tot als peus de l'obra que justifica el turment de viure.
  Show book
 • Born to run (edició en català) - cover

  Born to run (edició en català)

  Bruce Springsteen

  • 2
  • 3
  • 0
  Tot va començar el 2009, en concloure l'actuació de Bruce Springsteen i la E Street Band a la mitja part de la Super Bowl. Va ser tan estimulant que en Bruce es va decidir a escriure sobre el que havia experimentat i així, sense saber ben bé què en sortiria de tot plegat i amb força discreció, posà fil a l'agulla i va anar filant-se aquesta monumental autobiografia. Ens descriu com va ser la seva infantesa a Freehold, Nova Jersey; una colpidora barreja de foscor, perill i poesia que va anar conformant l'imaginari de les seves cançons, tot conduint-nos al moment que ell defineix com el seu "Big Bang" particular: la primera vegada que va veure l'Elvis Presley al programa televisiu d'Ed Sullivan. També, amb sinceritat i humor, ens relata la seva lluita per convertir-se en músic, els seus inicis com a líder d'una banda, la formació de la E Street Band i tot el que s'amaga darrera la cançó "Born to Run", el seu himne personal.
  Aquest serà un llibre revelador per a tothom que conegui i gaudeixi d'en Bruce Springsteen; però és molt més que unes memòries d'una rock star llegendària. És un llibre per a treballadors i somiadors, per a pares i fills, per a amants i solitaris, per a artistes, monstres i per a qualsevol persona que encara no hagi descobert el riu sagrat del Rock & Roll, escrit amb el lirisme d'un compositor singular i la saviesa d'un home que ha reflexionat sobre les seves experiències.
  Show book
 • Diari d'Anne Frank - cover

  Diari d'Anne Frank

  Anne Frank

  • 0
  • 0
  • 0
  Aquesta és l'edició definitiva del cèlebre Diari d'Anne Frank. El seu text amplia en una quarta part les edicions anteriors i ofereix una visió completa i fidedigna de la terrible odissea viscuda durant la Segona Guerra Mundial per la família Frank Després de la invasió d'Holanda, els Frank, comerciants jueus alemanys emigrats a Amsterdam el 1933, es van amagar de la Gestapo en una mansarda connectada a l'edifici on el pare de l'Anne tenia les seves oficines. Eren vuit persones i van romandre-hi recloses des del juny de 1942 fins a l'agost de 1944.En aquell lloc i en les més precàries condicions, l'Anne, una nena de tretze anys, va escriure el seu esgarrifós Diari: un testimoni únic en el seu gènere sobre l'horror i la barbàrie nazis, i sobre els sentiments i les experiències que van viure ella mateixa i els seus acompanyants. L'Anne va morir al camp de Bergen-Belsen al març de 1945. El seu Diari no morirà mai.Un testimoni únic sobre l'horror i la barbàrie nazi, i sobretot sobre els sentiments i les experiències viscudes per una nena jueva reclosa amb la seva família per fugir de l'Holocaust. John F. Kennedy va dir...«D'entre tots els qui, al llarg de la història, han parlat en nom de la dignitat humana en temps de sofriment i mort, no hi ha cap veu amb més pes que la de l'Anne Frank.»
  Show book
 • Tot el que hauries de saber abans d'estimar-me - cover

  Tot el que hauries de saber...

  GERARD GUIX BADOSA

  • 0
  • 0
  • 0
  Aquesta novel·la és un road trip pel centre d'Europa que ficarà a prova la relació de parella d'en Gerard i l'Anastàsia.Han passat cinc anys d'amor trontollant d'ençà que es van conèixer a Londres, en els quals els secrets i les decepcions han empantanegat la convivència. Ella és una estudiant russa que guarda el seu passat amb clau. Ell, un escriptor frustrat que no troba la seva mussa. Junts emprendran un viatge per Suïssa que ho podrà capgirar tot. Amb tocs autobiogràfics, la novel·la parla de relacions de parella amb humor, una mica de fantasia i un misteri que acompanyarà als personatges per mitja Europa.-
  Show book
 • Montserrat Torrent - La dama de l'orgue - cover

  Montserrat Torrent - La dama de...

  Albert Torrens

  • 0
  • 0
  • 0
  Montserrat Torrent (Barcelona, 1926) ha estat, sens dubte, l'organista catalana més destacada del segle XX. Organista, concertista, mestra d'organistes aquí i arreu, introductora d'una nova forma d'entendre la interpretació de la música antiga, internacionalitzadora del repertori ibèric antic i contemporani i amiga dels artistes i compositors més influents del seu temps, l'avala una carrera de més de 70 anys que la situa entre els artistes més longeus de la seva generació.
  Albert Torrens ha teixit unes memòries que alternen la veu directa de Montserrat Torrent (gràcies a centenars d'hores de conversa tranquil·la amb la protagonista del llibre) i el relat exhaustiu i documentat fruit del treball de documentació del periodista barceloní.
  Show book
 • Picadura de Barcelona - cover

  Picadura de Barcelona

  Adrià Pujol

  • 0
  • 0
  • 0
  UN DELS 10 MILLORS LLIBRES DE LITERATURA CATALANA DE L'ANY SEGONS EL PERIÓDICO.
  Barcelona té l'habilitat de viure immersa en un batibull considerable. Els Jocs Olímpics, el Fòrum, els okupes, les acampades, els preus que pugen, la gent que passa i els carrers, que es queden. La ciutat és un rusc de passions. Uns l'adoren. D'altres la cremarien.
  Després d'enlluernar la crítica amb Escafarlata d'Empordà i Alteracions, Adrià Pujol s'atreveix ara a disseccionar, amb intel·ligència, perspicàcia i ironia, la ciutat i de retruc el país.
  Show book