Join us on a literary world trip!
Add this book to bookshelf
Grey
Write a new comment Default profile 50px
Grey
Subscribe to read the full book or read the first pages for free!
All characters reduced
Reptes de la vertebració territorial valenciana - cover

Reptes de la vertebració territorial valenciana

AA VVAA

Publisher: Publicacions de la Universitat de València

 • 0
 • 0
 • 0

Summary

Fins a quin punt els actuals models d'ordenació del territori permeten donar solució a problemes tan greus com la despoblació de l'interior, la infraestructura verda o la sostenibilitat dels ecosistemes? En quina mesura el canvi de model d'ordenació del territori pot revertir les creixents desigualtats entre litoral i interior? La creació d'ens territorials administratius d'escala intermèdia, pot contribuir a millorar la prestació de serveis indispensables en les àrees rurals? Es pot evitar que queden obsolets els plans d'acció dissenyats per a combatre aquests problemes quan s'allarga el temps d'implementació de les solucions adoptades? Són algunes de les reflexions, essencials per a la vertebració territorial valenciana, que foren exposades en la trobada celebrada al febrer de 2019 entre especialistes de la Universitat de València, investigadors dels instituts d'estudis comarcals (IDECO) i representants polítics de l'administració pública local.
Available since: 07/22/2019.
Print length: 168 pages.

Other books that might interest you

 • Michel Foucault: Biopolítica i governamentalitat - cover

  Michel Foucault: Biopolítica i...

  Ester Jordana Lluch

  • 0
  • 0
  • 0
  Les nocions de biopolítica i governamentalitat desenvolupades pel pensador francés Michel Foucault han estat fonamentals per obrir tot un camp d'anàlisi dins la política contemporània. Permeten copsar com les ciències humanes i jurídiques s'insereixen dins dels marcs polítics teixits des del liberalisme i el neoliberalisme constituint un conjunt d'estratègies dirigides a governar la població.
  Són un seguit de tecnologies i racionalitats polítiques que, tot i que hibriden estratègies de govern a diferents escales i actuen sobre fenòmens múltiples, tenen com a marc comú la gestió, organització i direcció de les nostres vides. S'obre així tot un nou imaginari en relació a la magnitud política de la vida i de l'experiència on dimensions com la sexualitat, la salut i la malaltia, l'urbanisme o la higiene pública es revelen com eixos fonamentals de les formes de govern contemporànies.
  Show book
 • George Steiner l'hoste incòmode - Entrevista pòstuma i altres converses - cover

  George Steiner l'hoste incòmode...

  Nuccio Ordine, George Steiner

  • 0
  • 0
  • 0
  En aquest llibre, testimoni de la profunda amistat entre George Steiner i Nuccio Ordine, l'amor pels clàssics, la passió per l'ensenyament i el paper essencial de la literatura per a la humanitat constitueixen els temes d'un intens diàleg nodrit durant més de quinze anys. Ordine hi traça un original retrat de Steiner, a qui descriu com un «hoste incòmode» que va habitar el judaisme, la literatura i la vida d'una manera molt singular: no només va dir sovint el que molts haurien preferit callar, sense atenir-se a les convencions o els tabús, sinó que la seva concepció mateixa de la vida va trobar el seu veritable fonament en la idea de l'hoste. Un ideal tan necessari com difícil de dur a la pràctica: no tant una invitació a respectar passivament les lleis de qui ens acull com l'oportunitat de contribuir a millorar la vida dels altres i la pròpia a través de l'intercanvi d'idees i el diàleg.
  
  «Una delícia per a tot amant del deixant humanístic, i, més encara, li darà ànim i esperança. Les humanitats encara no reviscolaran, però llibres com aquest permeten respirar fondo, confiar-hi».
  Jordi Llovet, El País
  
  «El retrat que el lector acaba tenint d'aquest gran humanista revela un ésser que ja no necessita amagar les seves fragilitats ni les seves frustracions».
  Germán Cano, El Cultural
  
  «Poques vegades el plaer pel coneixement i l'amor immarcescible als clàssics troben un encaix tan fecund com en aquestes converses que Nuccio Ordine aplega al seu llibre. Un testimoniatge desbordant de saviesa, el d'aquests dos humanistes ja absents».
  Josep Gras, El Temps
  
  «El llibre llisca com una font ufana plena de savieses contades amb emoció, senzillesa i alegria. Produeix sacsejades sísmiquies d'un efecte regenerador. Un llibre per llegir, subratllar i rellegir».
  Biel Mesquida, Diario de Mallorca
  
  «Un bon llibre per entrar o per comprendre millor Steiner i la seva època».
  Joan Cuscó i Clarasó, El 9 Nou
  Show book
 • Periodisme i participació al segle XXI - cover

  Periodisme i participació al...

  Bernardo Guzmán Montor

  • 0
  • 0
  • 0
  Conferència impartida a l'acte d'obertura de la XXXII edició de la Universitat d'Estiu de Gandia, el 20 de juliol de 2015, a càrrec de Bernardo Guzmán, periodista i director de continguts de Cadena Ser Comunitat Valenciana. A l'acte, Guzmán va afirmar que el gran objectiu dels mitjans tradicionals ha de ser recuperar la credibilitat perduda. L'obligació d'un bon periodista ha de ser aprofitar totes les ferramentes actuals i les possibilitats que ofereix Internet per tal d?estimular la participació sense oblidar mai la seua tasca de mediació. En un món cada vegada més interconnectat, el periodista haurà de ser un narrador que oriente els usuaris, un intèrpret que avalue el que realment és important i un professional que estimule la participació i promoga la connexió de la societat amb els mitjans.
  Show book
 • El compromis ètic del mestre - Itinerari per a la formació dels futurs mestres i per als mestres que sempre s'estan formant - cover

  El compromis ètic del mestre -...

  Carlos María Moreno Pérez,...

  • 0
  • 1
  • 0
  La col·lecció Blanquerna Educació és un projecte de vocació social que neix a la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna amb la voluntat de compartir el coneixement i ajudar a les persones i a les institucions vinculades al món educatiu a millorar en totes les dimensions. Amb aquesta col·lecció, la comunitat educativa Blanquerna vol posar a l'abast del món de l'educació les reflexions, discerniments, il·lusions i projectes compartits que les persones i grups de la Facultat van desenvolupant, tot enriquint i donant sentit a la missió institucional.
  Aquest llibre és, fonamentalment, un itinerari per aprofundir en el compromís ètic del mestre: un compromís pedagògic que s'arrela en la dimensió personal i social de l'educació. I aquest itinerari ofereix paisatges variats de la mà de mestres, de filòsofs, de poetes, d'artistes plàstics, etc. però vol afaiçonar un punt de vista propi construït des de la pràctica pedagògica, des de l'acció i la reflexió, i en diàleg amb els col·legues –a la Universitat durant el temps de formació o a l'escola, exercint la professió–.
  Una sèrie de paraules són recurrents i donen contingut a aquest compromís: dret, deure, responsabilitat, acolliment, llibertat, diàleg, equitat, sensibilitat, educabilitat, respecte, singularitat, comunitat etc.
  Els autors d'aquest llibre han format part d'un grup de recerca ARMIF –ajuts de recerca per a la millora de la formació inicial de mestres promoguts pel MIF (Programa de Millora i Innovació de la Formació de Mestres)–. El grup està format per professors de la Facultat de Psicologia, Ciències de l'Educació i de l'Esport Blanquerna (Universitat Ramon Llull), dels estudis d'Educació i de Psicologia, i per mestres en exercici. L'objectiu del grup ha estat reflexionar sobre el compromís ètic del mestre a l'escola d'avui i millorar la formació dels mestres en aquesta dimensió tan cabdal.
  Show book
 • El tractat d'Almisrà - cover

  El tractat d'Almisrà

  Salvador Domènech i Llorens

  • 0
  • 0
  • 0
  L'obra teatral El Tractat d'Almisrà, que presentem en tercera edició, va ser escrita amb encert i inspiració, l'any 1979, per Salvador Domènech i Llorens, a partir del Llibre dels feits de Jaume I, del document de donació d'Énguera i del text del Tractat. Se'n féu la primera edició el 1984. l'any 1994, amb motiu de la commemoració del 750è aniversari de la signatura del Tractat i a petició del president del Patronat del Tractat, Romà Francés Berbegal, l'obra va ser revisada per la Universitat de València, a càrrec dels professors Maria Conca i Josep Guia. Aquell mateix any, per tant, se'n féu la segona edició, que corregia la primera (en aspectes lingüístics, poètics i històrics) i l'ampliava (amb una nova escena d'enaltiment del rei en Jaume). Aquesta obra es representa cada 25 d'agost al Camp de Mirra, per actors no professionals de la mateixa població.
  Show book
 • Teodor Llorente líder de la Renaixença valenciana - cover

  Teodor Llorente líder de la...

  Rafael Roca Ricart

  • 0
  • 0
  • 0
  Teodor Llorente Olivares (1836-1911) es uno de los personajes más simbólicos e influyentes de nuestra cultura contemporánea. Reivindicado por los miembros de las generaciones de 1909 y 1930 como a Maestro y Patriarca de las letras valencianas, desde los años 1960 ha sido reiteradamente atacado y censurado. Se le ha hecho responsable de la no politización del movimiento literario que lideró, cosa que ha llevado a afirmar que la Renaixença valenciana fue un fracaso porque se mantuvo apolítica. Pero los que han considerado que la apuesta de Llorente por el apoliticismo era digna de condena no han tenido en cuenta detalles como que los ratpenatistas del final del siglo XIX fueron repetidamente acusados de separatistas por escribir en una lengua diferente de la castellana.
  Show book